Polnjena pečena jabolka
Iz rubrike Otroci kuhamo
Polnjena pečena jabolka
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2012
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 4–8 let
Sestavine
- 6 jabolk
- pest rozin
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 6 koščkov masla
- papir za peko ali maslo in globok pekač
Priprava
Jabolka postavimo na kuhinjsko desko in s posebnim nožkom previdno odstranimo peščišče. Če takega nožka nimamo, naj peščišče z navadnim nožem odstranijo starši.
Pečico segrejemo na 200 °C (pomagajo naj nam starši). V posodi zmešamo rozine, cimet in 2 žlici sladkorja.
Pekač obložimo s papirjem za peko ali ga namastimo z malo masla. Jabolka zložimo na pekač in v vsako luknjico naložimo mešanico z rozinami. Če nam nekaj mešanice ostane, jo posujemo v prazen prostor med jabolki.
Preostali sladkor posujemo po jabolkih in pekač prestavimo v pečico. Jabolka pečemo 20 minut oziroma tako dolgo, da se zmehčajo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.