Sestavine

  • 2 žlici masla
  • 2 veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • ščepec sladkorja
  • 500 g piščančjih jeter
  • 3 velika jajca
  • sol
  • poper
  • rezine rženega kruha

Priprava

1.

Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. S piščančjih jeter odstranimo vezivno tkivo, jih splaknemo in osušimo s kuhinjskim prtičem. Jajca trdo skuhamo in jih olupimo.

2.

V ponvi na srednje močnem ognju segrejemo žlico masla, vmešamo čebulo in jo na nizkem ognju pražimo 10 minut. Dodamo česen in sladkor. Občasno premešamo, da postane čebula rjava.

3.

Čebulo in česen prestavimo ob stran ponve, povečamo ogenj in na sredino ponve dodamo žlico masla ter piščančja jetra. Jetra popražimo na vsaki strani do rjave barve, nato pa jih pomešamo s čebulo in česnom. Znižamo jakost ognja in kuhamo 5 do 8 minut. Maso preložimo v mešalnik, dodamo jajca, sol in poper ter sesekljamo tako grobo, kot želimo, odvisno od tega, kakšno teksturo paštete imamo raje. Solimo in popramo.

4.

Rezine rženega kruha na rahlo popečemo in narežemo na majhne trikotnike, gostje pa si pašteto lahko sami postrežejo. Zraven lahko ponudimo tudi vložene čebulice ali kumarice.

Nasvet

Piščančjo pašteto lahko pripravimo tudi vnaprej, saj bo tesno zavita v plastično folijo v hladilniku zdržala 2 do 3 dni.

16