Rjavčki
Rjavčki
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2010
KOLIČINA: 1 pekač
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 0,6 dl vode
- 160 g masla
- 300 g sladkorja
- 450 g temnega čokoladnega obliva
- 4 jajca
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 250 g nasekljanih ameriških orehov pekanov (lahko jih nadomestimo z navadnimi orehi ali lešniki)
Priprava
Nad vodno kopeljo segrejemo vodo z maslom, sladkorjem in čokoladnim oblivom. Ko se sestavine raztopijo, dodamo jajca in z mešalnikom hitro zmešamo.
Moko s pecilnim praškom presejemo in z metlico za sneg vmešamo v maso. Na koncu vmešamo še nasekljane orehe.
Čokoladno maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko (približno 3 cm visoko) in pečemo pri 170 °C približno 25 do 30 minut.
Ko se pecivo ohladi, ga narežemo na poljubne koščke.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.