Sestavine

  • 150 g moke
  • 125 g masla
  • 60 g sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 150 g mletih lešnikov
  • 250 g surove marcipanove mase
  • 100 g sladkorja v prahu
  • ribezov žele
  • 200 g temnega čokoladnega obliva
  • celi lešniki za okras

Priprava

1.

Maslo najprej zdrobimo z moko, potem dodamo preostale sestavine in zgnetemo v voljno testo. Zavijemo ga v folijo in damo za 1 do 2 uri v hladilnik.

2.

Testo razvaljamo približno 4 mm debelo in z obodcem ali kozarcem izrežemo 60 krogcev s premerom približno 4 cm. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C 10 do 15 minut do lepe svetle barve. Ohladimo jih na kuhinjski mrežici.

3.

Marcipanovo maso zgnetemo s sladkorjem v prahu in na tanko razvaljamo na delovni površini, ki smo jo rahlo potresli s kristalnim sladkorjem. Z obodcem, ki smo ga uporabili tudi za kekse, izrežemo 30 marcipanovih krogcev.

4.

Ribezov žele gladko zmešamo in z njim premažemo kekse ter jih sestavimo tako, da med dva keksa vstavimo po eno marcipanovo rezino.

5.

Čokoladni obliv raztopimo v vodni kopeli in nekoliko ohladimo. Sestavljene kekse prevlečemo s čokoladno glazuro in vsak piškot okrasimo z lešnikom.

22