Sestavine

  • 2 fileja romba
  • 2 rezini lososa
  • 200 g kaviarja keta (vrsta lososovega kaviarja)
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici kisle smetane
  • sok ½ limone
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 2 rezini toasta
  • 2 jajci
  • malo moke
  • oljčno olje za cvrenje

Priprava

1.

V vsak ribji file zarežemo z nožem dovolj velik žep. Rezini toasta, s katerih smo odstranili skorjo, narežemo na drobne kockice, v pečici posušimo, zdrobimo in prihranimo za paniranje ribjih filejev.

2.

Rezini lososa vložimo v pripravljena žepka v ribjih filejih, začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limonovim sokom ter paniramo v moki, jajcu in drobtinah iz toasta. Oljčno olje segrejemo na 140 °C. Ribe na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve.

3.

V kozici zavremo sladko smetano. Dodamo kislo smetano in kanček limonovega soka. Smetanovo zmes začinimo s soljo in poprom ter povremo do ustrezne gostote. Odstavimo in vmešamo kaviar keta.

4.

Ocvrte ribe dobro odcedimo na papirnatem prtiču, nato pa postrežemo s kaviarjevo omako.

Nasvet

Kako filiramo romba, si oglejte med kuharskimi tehnikami.

16