Vampi v juhi
Vampi v juhi
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2015
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 600 g kuhanih in narezanih govejih vampov
- 100 g kruha
- goveja jušna osnova (ali voda)
- sol
- poper
- piment
- 100 g suhe slanine
- 1 čebula
- 100 g jušne zelenjave
- 1 paradižnik
- nariban parmezan, ko postrežemo
Priprava
V kozici v pol litra goveje jušne osnove ali vode skuhamo kruh, da se razpusti. Zalijemo s še več goveje jušne osnove ali vode, solimo, popramo in začinimo z malo pimenta.
Slanino drobno narežemo, jo stresemo v ponev in na njej popražimo sesekljano čebulo ter na rezance narezano jušno zelenjavo. Popraženo slanino in zelenjavo stresemo v juho, dodamo narezane vampe, na kocke narezan paradižnik in kuhamo še približno 15 minut. Nato juho postrežemo, posuto z naribanim parmezanom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.