Sestavine

testo

  • 250 g moke
  • 160 g masla za peko
  • 90 g sladkorja v prahu
  • ½ jajca
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • naribana lupinica 1 limone
  • 1 žlica ruma

nadev

  • 5 jajc
  • 160 g sladkorja
  • 250 g pasirane skute
  • 5 dl mleka
  • 50 g masla
  • 60 g praška za vaniljev puding
  • 700 g vaniljevega kakija

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 190 °C. Model za pite premera 28 do 30 cm namažemo z maslom in obsujemo z moko. Iz sestavin zgnetemo testo, z njim obložimo dno in obod modla, obložimo s papirjem za peko in nasujemo fižol za slepo peko. Postavimo v pečico in pečemo 8 minut, da se speče do polovice.

2.

Pripravimo nadev. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v čvrst sneg, vtepemo 80 g sladkorja, nato vmešamo še skuto.

3.

V kozici zavremo 4 dl mleka z maslom in 80 g sladkorja. V skledici zmešamo prašek za puding, 1 dl hladnega mleka ter rumenjake in mešanico zakuhamo v vrelo mleko. Dobro prevremo in v vrelo zmes primešamo skutno maso.

4.

Iz modla odstranimo papir s fižolom in z maso do polovice napolnimo model. Potresemo z olupljenim, na lističe narezanim kakijem, prekrijemo z drugo polovico mase in pečemo pri 180 °C približno pol ure. Pečeno pito ohladimo, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

32