Sestavine

  • 3 paradižniki
  • oljčno olje za pokapanje
  • 100 g puyske leče
  • 1 majhen avokado
  • 100 g sira feta
  • sol
  • poper

preliv

  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici oljčnega olja

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 220 °C. Paradižnike razpolovimo in položimo na pekač; prerezana stran naj gleda navzgor. Poškropimo jih z oljčnim oljem in dobro začinimo. Pečemo jih 25 do 30 minut, da se zelo nagubajo.

2.

V vreli, soljeni vodi kuhamo lečo 15 minut, da se zmehča. Splaknemo jo s hladno vodo in dobro odcedimo.

3.

Medtem stremo česen, nasekljamo šalotko, avokado pa olupimo in narežemo na rezine. Česen, šalotko in kis zmešamo z dvema žlicama oljčnega olja in začinimo. Polovico preliva zmešamo z lečo. Pripravimo dva krožnika, razporedimo lečo, dodamo paradižnike in avokado. Solato posipamo z zdrobljeno feto in poškropimo s preostalim prelivom.

12