Lisičke z umešanimi jajci v koruznem toastu
Lisičke z umešanimi jajci v koruznem toastu
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2014
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 rezine koruznega toasta
- 300 g lisičk
- 4 mlade čebulice
- 4 jajca
- 20 g masla
- nekaj vejic peteršilja
- nekaj vejic timijana
- sol
- poper
Priprava
Lisičke očistimo in po potrebi razpolovimo. V ponvi segrejemo maslo in na njem popražimo drobno sesekljano mlado čebulo in lisičke. Začinimo s soljo, poprom, sesekljanim peteršiljem in timijanom.
Jajca v skodelici razžvrkljamo in jih polijemo po praženih lisičkah v ponvi. Premešamo in na ognju pustimo le toliko, da jajca zakrknejo.
Koruzni toast zlato opečemo. Na dve rezini koruznega toasta nadevamo lisičke z umešanimi jajci in prekrijemo s preostalima popečenima rezinama toasta. Pripravljene sendviče po želji diagonalno razrežemo in takoj ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.