Skriti sadovnjak
Drobljenec s slivami, jabolki, robidnicami in figami
Skriti sadovnjak
Drobljenec s slivami, jabolki, robidnicami in figami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2014
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 25 min
KOLIČINA: za 5–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g jabolk
- 400 g sliv
- 2 žlici sladkorja
- 300 g fig
- 300 g robidnic
posip
- 140 g moke
- 140 g polnozrnate moke
- 175 g masla
- 100 g drobnega rjavega sladkorja
- sol
- smetana, vaniljeva jajčna krema ali sladoled, ko postrežemo
Priprava
Najprej naredimo oblogo. Obe vrsti moke ter ščepec soli stresemo v skledo. Maslo narežemo na manjše koščke in ga s prsti nadrobimo v moko, da dobimo drobljivo testo. Z vilicami vmešamo še sladkor. Testo pustimo počivati na hladnem, dokler ga ne potrebujemo.
Olupimo jabolka, jim odstranimo peščišča in jih narežemo na majhne koščke. Slivam odstranimo preške in jih narežemo na rezine. Figam odstranimo pecelj in jih razrežemo na četrtine. Robide operemo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolka, slive in sladkor stresemo v večjo kozico ter prilijemo 0,5 dl vode. Kuhamo približno 5 minut, da se jabolka zmehčajo in postanejo sočna. Vmešamo še fige in robide, nato vse skupaj stresemo v pekač. Po sadju posujemo dobljivo testo in pečemo 45 do 55 minut, da se obloga zlato zapeče, sadje pa zabrbota.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.