Kaneloni iz palačink
Kaneloni iz palačink
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2015
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 450 g začinjene mlete svinjine (npr. mase za čevapčiče)
- 400 g sveže špinače
- 2 žlici bazilikinega pesta
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 jajce
- ¼ žličke mletega muškatnega oreška
- 8 palačink
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
- šopek bazilike (samo listki)
- sol
- poper
Priprava
Žar v pečici vroče segrejemo. Iz mlete svinjine oblikujemo mesne kroglice in jih v pekaču pečemo 12 do 15 minut, da se spečejo. Vsako kroglico prerežemo na pol in damo na stran.
Špinačo damo v veliko cedilo, ki ga postavimo nad lijak. Prelijemo jo z vrelo vodo, da ovene, in pustimo, da se dobro odteče. Ko je dovolj hladna, iz nje iztisnemo odvečno tekočino in jo drobno nasekljamo. Špinačo zmešamo s pestom, skuto, stepenim jajcem in muškatnim oreškom ter začinimo po okusu.
Pečico segrejemo na 190 °C. Po dnu ognjevarne posode polijemo pasiran paradižnik in vmešamo strt česen. Špinačno mešanico porazdelimo po palačinkah, tako da jo po sredini vsake palačinke namažemo v obliki podolgovatega traku. Na vsak trak položimo mesne kroglice in palačinke zvijemo tako, da nadev ne bo zlezel iz njih. Palačinke položimo na pasiran paradižnik in jih posipamo z natrgano mocarelo. Kanelone pečemo 30 minut, da se sir stopi in zabrbota. Posipamo jih z listki bazilike in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.