Sestavine

  • 1 žlica masla
  • 2 manjši ali ena večja bučka
  • 250 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 žlica svežih origanovih ali žlička suhih listov
  • 3 rahlo razžvrkljana jajca
  • 1 dl mleka
  • 5 žlic sončničnega olja
  • 2 pečeni papriki
  • 85 g naribanega sira čedar
  • 100 g sira brie ali camembert
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 190 °C. Bučke operemo in narežemo na drobne kocke. Pečeno papriko olupimo in narežemo na kocke. Model za mafine napolnimo s papirčki. V ponvi segrejemo maslo in na njem 5 minut pražimo bučke, da se zmehčajo.

2.

V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, origano in malo soli ter popra. V sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo jajca, mleko in olje. Vmes vsakič zmešamo. Nato vse skupaj eno minuto stepamo, da dobimo testo brez grudic.

3.

Dodamo bučke, papriko, dve tretjini sira čedar in ves brie ali camembert, ki smo ga predhodno narezali na manjše kocke. Testo razdelimo v 10 luknjic modla za mafine in vse skupaj posujemo s preostalim sirom.

4.

Pečemo 25 do 30 minut, da mafini postanejo zlato rjave barve in dobijo trdo in hrustljavo skorjico. Postrežemo tople ali še malo mlačne.

30