Sestavine

  • 4 podolgovate paprike za žar
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 250 g mocarele
  • 2 žlici črnih oliv
  • 1 žlica nasekljanega origana
  • 2 strta stroka česna
  • olje za pokapanje

Priprava

1.

Paprike operemo, jih razpolovimo in odstranimo semena, pecelj pa pustimo. Mocarelo narežemo na rezine, olive pa nasekljamo. Žar ali ponev z rebrastim dnom segrejemo. Zunanjost paprik premažemo z oljem.

2.

Paprike napolnimo z mocarelo, olivami, origanom in česnom ter jih prelijemo še z malo olja, če želimo.

3.

Damo na žar ali v ponev ter pečemo 12 do 15 minut, da paprike porjavijo. Paprike lahko enako dolgo pečemo tudi v pečici na 220 °C.

Nasvet

Za še močnejši okus po žaru lahko med peko na žaru paprike pokrijete s primernim pekačem.

20