Sestavine

  • 400 g piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 1 čebula
  • 3 korenčki
  • 3 stebla stebelne zelene
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 2 vejici svežega timijana ali ½ žličke suhega
  • 1 lovorov list ali 5 lističev mirte
  • 6 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
  • sol in poper
  • 500 g kuhanega belega fižola (iz 800-gramske pločevinke)

ko postrežemo

  • nasekljan peteršilj za posip
  • kruh s hrustljavo skorjo

Priprava

1.

Piščančje meso narežemo na koščke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenje ostrgamo in narežemo na kocke. Stebla zelene sesekljamo.

2.

V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo meso in ga z vseh strani popečemo. Dodamo zelenjavo in pražimo nekaj minut. Vmešamo zelišča, prilijemo jušno osnovo in zavremo. Solimo in popramo, dobro premešamo, znižamo temperaturo, nato posodo pokrijemo in počasi kuhamo 40 minut, da se meso skuha.

3.

Kuhan fižol odcedimo, oplaknemo in vmešamo v juho. Enolončnico na nizki temperaturi kuhamo še 5 minut. Pred postrežbo jo potresemo s peteršiljem in ponudimo s kruhom.

26