Sestavine

  • 1,5 žlice oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 majhen jajčevec (pribl. 250 g)
  • 500 g svinjske ribice
  • 2 rdeči papriki
  • 2 žlici blagega karijevega praška
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • 1–1,5 dl vode
  • sol
  • poper
  • riž basmati za prilogo

Priprava

1.

Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Jajčevec narežemo na majhne kocke, meso pa na primerne rezine. Papriko razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na debelejše trakove. V veliki ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo oljčno olje in pražimo čebulo in jajčevec približno 8 minut, da se zmehčata in zlato rjavo obarvata. Pogosto premešamo.

2.

V ponev damo meso in pražimo 5 minut, da začne rjaveti; občasno premešamo. Dodamo papriko in ob stalnem mešanju pražimo še 3 minute, da se zmehča.

3.

Potresemo s karijevim praškom, pražimo minuto, nato dodamo pelate z njihovo tekočino in malo vode. Dobro premešamo, solimo in popramo, ponev pokrijemo in dušimo še 5 minut, da se paradižnik razpusti in nastane gosta omaka. Če je omaka pregosta, dodamo še malo vode. Postrežemo s kuhanim rižem basmati.

14