Kaj narediti, kadar jed preveč začinim?
piše: uredništvo
17V: Žal večkrat jed začinim bolj, kot bi bilo treba. Ali obstaja način, da jedi, ki sem jih preveč solila, poprala ali kisala, kljub temu nekako »rešim«?
O: Na žalost se jedi, ki so preveč začinjene, ne da vedno »rešiti«. Vendar pa je v večini primerov mogoče nekoliko nevtralizirati napake, ki se lahko zgodijo vsakomur. Preveč kisane jedi lahko rešimo z malo sladkorja. Če preveč kisamo solato, je najbolje nekaj solatnega preliva odliti, solato pa poškropiti z vodo, ki bo preliv razredčila. Kadar jed preveč začinimo s poprom ali kakšno drugo pikantno začimbo, jo lahko delno nevtraliziramo s sladko smetano ali pa z malo sladkorja, pri čemer moramo biti zelo previdni. Če pri jedi pretiravamo s soljo, jo lahko ublažimo z dodajanjem krompirja, kuhanega riža ali testenin, odvisno od tega, kakšno jed pripravljamo. Vsekakor je najbolje, da krompir ali testenine nekaj časa kuhamo skupaj z drugimi sestavinami, da se navzamejo odvečne soli.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.