Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 jabolka
  • 500 g svinjskega fileja
  • 2 dl manj slane piščančje jušne osnove
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • 1 žlica sesekljanega žajblja
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol
  • poper

Priprava

1.

V veliki ponvi segrejemo polovico olja. Jabolka operemo in narežemo na rezine, nato jih 10 minut dušimo, da se zmehčajo in karamelizirajo. Odstranimo jih iz ponve in prihranimo.

2.

Svinjski file narežemo na medaljone. V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem spečemo svinjino. Medaljone pečemo približno 2 minuti na vsaki strani. Dodamo juho in gorčico in na visokem ognju kuhamo še 5 minut, da se svinjina skuha do konca. Dodamo ji jabolčne rezine in kuhamo še kakšno minuto.

3.

Jed odstavimo z ognja, začinimo s soljo in poprom ter vmešamo še smetano.

12