Gobov narastek s testeninami
Zanj potrebujemo nekaj gobarske sreče
Gobov narastek s testeninami
Zanj potrebujemo nekaj gobarske sreče
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2011
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 20 dag kratkih testenin (peresniki, polžki ...)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 400 g lisičk
- 200 g šampinjonov
- 100 g jurčkov
- 200 g mocarele
- 100 g parmezana
- 1 žlička timijanovih lističev
- 3 žlice drobno narezanega peteršilja
- sol
- poper
- 1,5 dl sladke smetane
- maslo za model
Priprava
Testenine v osoljeni vodi skuhamo al dente; odcedimo jih, oplaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Čebulo in česen olupimo ter narežemo na drobne kocke. Gobe očistimo in narežemo na lističe. Mocarelo narežemo na tanke rezine, parmezan pa drobno naribamo.
Ognjevaren model namažemo z maslom in ga v plasteh polnimo s testeninami, čebulo, česnom, gobami, obema vrstama sira ter zelišči, dokler ne porabimo vseh sestavin. Vsako plast začinimo s soljo in poprom ter prelijemo s smetano. Narastek pečemo v prej ogreti ventilatorski pečici pri 160 °C približno 40 minut.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.