Sestavine

  • 2,5 dl sončničnega ali repičnega olja
  • 3 jajca
  • 225 g sladkorja
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 300 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 50 g kokosove moke
  • 1,75 dl sojinega mleka
  • 150 g svežih ali zamrznjenih borovnic
  • 1 žlica moke
  • maslo za model
  • sladkor v prahu za posip
  • borovnice, ko postrežemo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Model premažemo z maslom. V veliki skledi stepemo olje z jajci, sladkorjem in vaniljevo aromo. Moko zmešamo s pecilnim praškom in kokosovo moko. Suho mešanico nato izmenjaje z mlekom dodajamo stepeni zmesi v skledi tako, da začnemo in končamo z moko.

2.

Četrtino testa damo v model. V preostalo testo vmešamo borovnice, ki jih pred tem pomokamo, da ne padejo na dno, in ga nadevamo v model. Pečemo eno uro do uro in četrt ali toliko časa, da lesena palčka, s katero naredimo preizkus, ostane čista, ko jo potegnemo iz testa. Če testo prehitro porjavi, ga pokrijemo s folijo.

3.

Kolač ohlajamo 10 minut v modlu, nato ga zvrnemo na rešetko in ohladimo do konca. Luknjo v sredini kolača napolnimo z borovnicami, posujemo ga s sladkorjem v prahu in postrežemo.

27