Sezamove slane ploščice
Slasten prigrizek, tudi za darilo
Sezamove slane ploščice
Slasten prigrizek, tudi za darilo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2013
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: približno 20 ploščic
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 50 g masla
- 100 g drobnih ovsenih kosmičev
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlički maka
- 2 žlici sezama
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. V manjši ponvi segrejemo maslo in ga nato rahlo ohladimo. Vse suhe sestavine stresemo v dovolj veliko skledo in jim primešamo maslo. Dodamo še 5 do 6 žlic vrele vode in z rokami zamesimo testo.
Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in ga razvaljamo na pol centimetra debelo. Razrežemo ga na kvadrate in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 12 do 15 minut, da postanejo zlato rjave barve. Pečene pustimo nekaj minut ohlajati, nato jih poberemo iz pekača in popolnoma ohladimo na kuhinjski rešetki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.