Sestavine

  • 300 g rdečega krompirja
  • 1 rdeča paprika
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • 2 fileja brancina
  • 25 g izkoščičenih črnih oliv
  • ½ limone
  • pest listkov bazilike
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir narežemo na tanke kolobarje, papriko pa na trakove in oboje razporedimo po večjem pekaču. Zelenjavo pokapamo z žlico olja in posipamo z zelo drobno nasekljanim rožmarinom, ščepom soli in malo popra. Zmešamo in pečemo 25 minut ali toliko, da se krompir po robovih hrustljavo zapeče. Na polovici peke zelenjavo obrnemo.

2.

Ribja fileja položimo na zelenjavo in ju posujemo z razpolovljenimi olivami. Limono narežemo na tanke rezine, jih položimo na ribi in pokapamo s preostalim oljem. Pečemo še 7 do 8 minut, da se riba speče. Jed posipamo z listki bazilike in postrežemo.

11