Solata iz korenčka in sladkornega graha
Sladka, barvita in hranljiva
Solata iz korenčka in sladkornega graha
Sladka, barvita in hranljiva
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2015
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica omake hoisin
- sok ½ limete
- 2-centimetrski kos svežega ingverja
- 200 g sladkornega graha
- 3 večji korenčki
- majhen šopek koriandra (ali peteršilja)
Priprava
Ingver olupimo in naribamo ter pripravimo preliv. Omako, limetin sok in ingver zmešamo z 2 žlicama hladne vode.
Sladkorni grah tanko narežemo, korenje grobo naribamo, koriander pa grobo nasekljamo. Vse skupaj damo v veliko skledo in zmešamo. Prelijemo s prelivom, premešamo in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.