Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2015
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 debela rezina kruha
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- 25 g pinjol
- 50 g rozin
- 250 g špinače
- sol
- poper
Priprava
Kruh zmeljemo v drobtine. V ponvi na nizki temperaturi segrejemo olje. Dodamo drobtine, strt česen, sol in poper. Pražimo in mešamo, da se drobtine zlato in hrustljavo zapečejo.
Drobtine poberemo iz ponve in jih prihranimo. V ponev damo pinjole in rozine ter jih nežno pražimo 2 minuti, da se pogrejejo. Dodamo špinačo in jo pustimo le toliko, da v vroči ponvi ovene.
Jed preložimo na krožnik ali servirni pladenj in jo posipamo s hrustljavimi drobtinami.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.