Solata iz paradižnika, lubenice in sira feta z metinim prelivom
Vsestranska poletna priloga
Solata iz paradižnika, lubenice in sira feta z metinim prelivom
Vsestranska poletna priloga
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2015
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- ¼ žličke čilija
- 2 žlici nasekljane mete
- 4 paradižniki
- 500 g lubenice
- 200 g sira feta
- sol
- poper
Priprava
Za preliv zmešamo olje, kis, čili, meto, sol in poper.
Paradižnik narežemo na koščke. Lubenici odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Vse skupaj damo v skledo in polijemo s prelivom ter pustimo stati 10 minut, da se solata prepoji. Nežno vmešamo nadrobljen sir feta in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.