Sestavine

  • 2–3 kosi piščančjih filejev (pribl. 300 g)
  • 2 žlici masla
  • 1–2 žlici olja
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2–3 stroki česna
  • 1 žlica posušenih zelišč (ali 1 žlica nasekljanega svežega luštreka in 1 žlica nasekljanega zelenja zelene)
  • 200 g kuhane pšenice (skuhamo po navodilu z ovitka)
  • 1,25 dl kisle smetane
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • sol
  • kajenski poper (po želji)

Priprava

1.

Piščančje meso narežemo na 2 x 2 cm velike kocke. V ponvi jih počasi popečemo na maslu in olju do lepe rjave barve.

2.

Medtem operemo papriko, odstranimo semenje in bele kožice, paprikovo meso pa narežemo na kocke. K mesu dodamo narezano papriko in drobno nasekljan česen. Vse skupaj pečemo 5 do 10 minut; po želji dodamo sedaj tudi posušena zelišča.

3.

Primešamo že prej kuhano pšenico in kislo smetano. Če želimo dodati sveža zelišča, jih sedaj vmešamo skupaj z nasekljanim peteršiljem. Jed začinimo s soljo in ščepcem kajenskega popra ter ponudimo.

13