Sestavine

  • 6 večjih svinjskih zarebrnic
  • 3 strti stroki česna
  • manjši šopek sesekljanega peteršilja
  • ½ žličke koromačevih semen
  • lupina in sok 1 limone
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 6 manjših lovorovih listov
  • sol
  • poper
  • 1 limona

Priprava

1.

V skodeli zmešamo česen, peteršilj, grobo strta koromačeva semena, limonovo lupino in sok, olje in lovorove liste. Zarebrnice damo v posodo in jih dobro premažemo s pripravljeno marinado. Pustimo jih marinirati vsaj kakšno uro, lahko pa tudi en dan.

2.

Segrejemo žar ali pa rebrasto ponev. Zarebrnice začinimo s soljo in poprom in jih na vsaki strani pečemo 5 do 8 minut. Medtem na četrtine narežemo limono in jo minuto, preden so zarebrnice pečene, pečemo na žaru in vse skupaj postrežemo s pečenimi češnjevimi paradižniki in solato z rukolo, meto in bobom.

15