Sestavine

testo

  • 4 jajca
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1,25 dl olja
  • 1,25 dl vode
  • 100 g gladke moke
  • 100 g zmletih orehov
  • 100 g zmletega maka
  • 1 žlička pecilnega praška

krema

  • 500 g malin
  • 100 g sladkorja
  • 100 g sladkorja
  • 1,25 dl kisle smetane
  • ščepec vaniljevega sladkorja
  • 7 listov želatine
  • 5 žlic marelične marmelade za premaz
  • 200 g čokolade za kuhanje in 100 g kokosove masti za čokoladno glazuro

Priprava

1.

Jajca penasto zmešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem. Počasi dodajamo olje in vodo ter mešamo toliko časa, da dobimo penasto maso. Moko zmešamo z orehi, makom in pecilnim praškom ter vmešamo v jajčno maso. Biskvitno maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 160 do 170 °C približno 30 minut. Vzamemo iz pečice in počakamo, da se biskvit ohladi.

2.

Medtem pripravimo kremo. Maline zmešamo v kašo (če uporabimo zamrznjene, jih nekoliko odcedimo), dodamo sladkor in zmešamo. Želatino namočimo v hladni vodi. Sladko smetano čvrsto stepemo s ščepcem vaniljevega sladkorja. Kislo smetano gladko zmešamo in jo vmešamo v sladko smetano. V kozici na nizkem ognju (ali v mikrovalovni pečici) stopimo dobro ožeto želatino in jo z malinovo kašo vmešamo v smetanovo zmes.

3.

Ohlajeno biskvitno podlago namažemo z marelično marmelado in nanjo porazdelimo pripravljeno kremo. Sladico pokrijemo in postavimo v hladilnik za 3 ure, lahko tudi čez noč, da se krema strdi. Strjeno kremo prevlečemo s čokoladno glazuro, ki jo pripravimo tako, da čokolado nad vodno kopeljo stopimo s kokosovo mastjo. Ko se glazura strdi, sladico narežemo na kocke in jo okrasimo s čokoladnimi mrvicami in svežimi malinami.

34