Sestavine

  • pest sesekljanih in nekaj celih kuhanih mladih potrošnikovih listov
  • 250 g slane albuminske skute (rikote)
  • 3 žličke sladke smetane
  • 1–2 žlici lešnikovega olja
  • rezine pršuta
  • sesekljan drobnjak in nekaj lističev timijana

Priprava

Skuto, smetano in sesekljane potrošnikove liste zmešamo, prilijemo olje in dodamo zelišča. Na cele kuhane liste naložimo namaz in dodamo rezine pršuta. Okrasimo s cvetovi potrošnika in ponudimo z rahlo popečenim koruznim kruhom.

Nasvet

S kapucinko lahko pripravimo tudi okusen skutni namaz. Cvetove in liste kapucinke zmešamo s sesekljanimi lističi peteršilja in skuto ali albuminsko skuto. Namaz lahko ponudimo na polnovrednem, rženem, ovsenem ali koruznem kruhu. Če ga oplemenitimo z dobrim oljem in limonovim sokom, ga lahko uporabimo kot omako h kuhanemu ali zlato zapečenemu mlademu krompirčku.

11