Breskvin sladoled s sladko smetano
Breskvin sladoled s sladko smetano
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2013
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 500 g breskev brez koščic
- 140 g sladkorja v prahu
- sok 1 limone
- 500 g vaniljeve kreme*
- 2,8 dl sladke smetane
Priprava
Breskve narežemo na rezine in jih damo v ponev skupaj z limonovim sokom in sladkorjem. Kuhamo jih, da postanejo mehke, vmes jih večkrat premešamo. Damo jih v sekljalnik, zmeljemo v pire in ohladimo. Ohlajeno sadno maso zmešamo s kremo in rahlo stepeno smetano.
Tako dobljeno maso damo v strojček za sladoled ali dovolj veliko plastično posodo, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Sladoledno maso vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in jo premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Tako preprečimo, da bi sladoled kristaliziral.
Opomba
* Vaniljevo kremo lahko pripravimo po receptu za slaščičarsko kremo. Slaščičarska krema je jajčna krema, zgoščena z več ali manj moke ali škroba, da postane bolj ali manj čvrsta.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.