Kokosova zmrzlina z limeto in sadno prilogo
Kokosova zmrzlina z limeto in sadno prilogo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2013
ČAS PRIPRAVE: 20 min + zamrzovanje
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 85 g rjavega sladkorja
- 2,5 dl kokosove kreme
- sok in lupina 1 limete
sadna priloga
- 800 g jagodičevja (jagode, maline, ribez ...)
- 2 žlici rjavega sladkorja
- sok 1 limete
Priprava
Podolgovat model s prostornino 9 dl obložimo s plastično kuhinjsko folijo tako, da visi dovolj folije čez rob, da bomo pozneje lahko vanjo zavili celo sladico. Sladko smetano stepemo s sladkorjem, da se začnejo delati vršički. Dodamo kokosovo kremo, limetin sok in lupino ter še naprej stepamo, da dobimo dovolj gosto kremo. Vlijemo jo v pripravljen model, poravnamo vrh, čez zavihamo folijo in damo vse skupaj v zamrzovalnik za najmanj 4 ure, še bolje pa čez noč. Slaščico lahko v zamrzovalniku pustimo do 14 dni.
Za sadno prilogo sadje operemo, posujemo s sladkorjem in prelijemo z limetinim sokom ter vse skupaj prihranimo. Pred postrežbo zmrzlino vzamemo iz zamrzovalnika, jo odvijemo iz folije, položimo na servirni pladenj in jo z vročim nožem narežemo na rezine. Vsako rezino postrežemo z malo sadne priloge.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.