Sestavine

biskvit

  • 200 g zmehčanega masla
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 2 žlici mleka

obloga

  • 3 zrele breskve
  • 85 g svetlega rjavega sladkorja

nadev

  • 120 g maskarponeja
  • 120 g kisle smetane
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • maslo za modla

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva modla za torte premera 20 cm namastimo z maslom, obložimo s papirjem za peko in tudi papir rahlo namastimo. Breskve razpolovimo, odstranimo koščice in vsako polovico narežemo na 4 dele. Potresemo jih s sladkorjem in jih v eni plasti razporedimo po dnu enega modla.

2.

V veliko skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo še vse preostale sestavine za biskvit. Stepamo jih z električnim mešalnikom, da dobimo gladko testo. Polovico testa vlijemo v model z breskvami, preostalo pa v drug model. Pečemo 20 do 25 minut, da se obe polovici kolača spečeta in postaneta zlato rjave barve; polovica z breskvami se bo verjetno pekla 5 do 10 minut dlje. Pečena biskvita rahlo ohladimo v modlu, nato ju zvrnemo na kuhinjsko rešetko in popolnoma ohladimo, medtem pa pripravimo nadev.

3.

Maskarpone, smetano, sladkor in aromo stepemo, da dobimo čvrsto in gladko mešanico, s katero premažemo biskvit brez breskev. Nanj previdno položimo biskvit z breskvami. Kolač razrežemo in postrežemo.

27