Vampi na žaru
Vampi na žaru
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2014
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 800 g kuhanih vampov
- 30 g slanine
- 4 žličke nasekljanega česna
- 4 žličke nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- malo rdeče sladke mlete paprike
- malo olja
Priprava
Očiščene in do mehkega skuhane vampe tanko narežemo. Slanino narežemo na trakce.
Na vročo ploščo žara ali v ponev damo malo olja in ga segrejemo, nanj položimo vampe in slanino in pečemo približno 3 minute. Začinimo s soljo, poprom in rdečo papriko. Na koncu dodamo še peteršilj in česen, dobro premešamo, še malo prepražimo in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.