Domači kamutovi njoki z zelenjavo iz mošnjička
Domači kamutovi njoki z zelenjavo iz mošnjička
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2014
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- po 2 rdeča in rumena korenčka
- 1 peteršiljeva korenina
- 400 g belušev
- lovor
- timijan
- žajbelj
- pehtran
- 1 dl oljčnega olja
- sol
kamutovi njoki
- 500 g krompirja
- 40 g masla
- 3 jajca
- sol
- 200 g kamutove moke
Priprava
Krompir skuhamo, olupimo, zmečkamo (prepasiramo) in ohladimo. V večjo skledo damo zmečkan krompir, maslo, jajca, sol in kamutovo moko. S kuhalnico mešamo toliko časa, da se sestavine dobro premešajo. Nato vse skupaj stresemo na pomokano delovno površino, zgnetemo v gladko testo in ga razdelimo na 4 dele. Vsak del testa na rahlo pomokani delovni površini zvaljamo v 1,5 cm debel svaljek, ki ga narežemo na 2 cm dolge njoke. Na štedilnik pristavimo velik lonec osoljene vode. Ko zavre, stresemo vanjo njoke, počakamo, da priplavajo na površje, jih s penovko poberemo iz vode in ohladimo.
Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezine. Narezano zelenjavo damo v posodo, dodamo še kamutove njoke, zelišča, sol in oljčno olje in vse skupaj dobro premešamo. Maso damo v celofan za pečenje, zavijemo, da dobimo mošnjiček, ga postavimo v pečico in 20 minut pečemo na 160 °C.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.