Kumarična solata z jogurtom
Osvežujoča klasika za odlično spremljavo k jedem z žara
Kumarična solata z jogurtom
Osvežujoča klasika za odlično spremljavo k jedem z žara
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2014
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 350 g navadnega jogurta
- 2 srednje veliki kumari
- sok ½ limone
- ½ žličke zdrobljenih koromačevih semen
- majhen šopek mete
- ekstra deviško oljčno olje
- sol
- poper
Priprava
Kumari olupimo, odstranimo semena, narežemo na rezine, zmešamo z jogurtom, limonovim sokom in koromačevimi semeni. Solimo in popramo ter postavimo v hladilnik do postrežbe.
Pred postrežbo nasekljamo metine liste in jih vmešamo v solato. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.