Kako očistimo rakove repke
piše: Tadeja Jelen
14V: Kako najpreprosteje očistim rakove repke in jim odstranim tanko črno črevo?
O: Rakove repke najprej odstranite od trupa in jih olupite (konice repa lahko pustite). S konico manjšega ostrega noža naredite plitko zarezo vzdolž črevesa. Ker je koža repka zelo prosojna, se črevo pod površino zelo dobro vidi. S konico noža črevo dvignite in ga iz rakovega repka odstranite. Večje rakove repke lahko po notranji strani prerežete vse do konice repa, da dobite obliko metulja. Če jih boste pekli na žaru, jih po dolžini nataknite na paličico za ražnjiče, saj se med peko ukrivijo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.