Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 2 stebli stebelne zelene
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 strok česna
  • 2 žlici zmlete paprike
  • 1 pločevinka nasekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 1,5 dl piščančje jušne osnove
  • 700 g kuhanega belega fižola (ali pločevinka 800 g)
  • 8 piščančjih stegen brez kože
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Čebulo in česen olupimo, čebulo sesekljamo, česen stremo. Stebla zelene nasekljamo, paprikama odstranimo semena in ju narežemo na kose. Pečico segrejemo na 180 °C.

2.

V veliki kozici, ki jo lahko postavimo tudi v pečico, segrejemo olje. Dodamo čebulo, zeleno in papriko ter pražimo 5 minut, nato dodamo česen in zmleto papriko ter pražimo še 3 minute.

3.

Vlijemo sesekljan paradižnik in jušno osnovo ter dodamo še odcejen kuhan fižol. Solimo, popramo in zavremo. V omako položimo stegna, posodo tesno pokrijemo (lahko tudi s folijo) in jo postavimo v pečico za 45 minut.

20