Kokoš v hladni marinadi
»Mrzla kokoš«
Kokoš v hladni marinadi
»Mrzla kokoš«
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2011
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 manjša kokoš ali piščanec
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, zelena, peteršiljeva korenina)
- 1 dl olja
- 2 čebuli
- 0,5 dl vinskega kisa
- 2 žlici gorčice
- 2 pesti svežega peteršilja
- 2 trdo kuhani jajci
- sol
Priprava
Kokoš očistimo, jo nasolimo in skuhamo z jušno zelenjavo. Čebuli olupimo, sesekljamo ter popražimo na olju, pri čemer pazimo, da čebula ne zarumeni. Praženo čebulo zalijemo z 1 litrom juhe, v kateri se je kuhala kokoš. Dodamo vinski kis ter primešamo sesekljan peteršilj in gorčico. Prevremo.
Še vročo kokoš narežemo na primerne kose, ki jih prestavimo v globljo posodo. Zalijemo z vročo marinado, jed pokrijemo in počakamo, da se ohladi. Kose kokoši postrežemo s hladno marinado in ohlajenimi narezanimi trdo kuhanimi jajci.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.