Sestavine

  • 1 kg paradižnika
  • po 1 zelena, rdeča in rumena paprika
  • 1 solatna kumara
  • 2 stroka česna
  • 1 mlada čebulica
  • 5 dl kokošje juhe
  • sol
  • poper
  • 4 žlice kisle smetane
  • 4 rezine belega kruha

Priprava

1.

Paradižnik operemo in razrežemo na četrtine. Papriko operemo, očistimo in prav tako razrežemo na štiri dele. Kumaro operemo in olupimo. Česen olupimo, čebulo pa očistimo in odstranimo prvo zunanjo plast lupine.

2.

Paradižnik narežemo na drobne kocke in pretlačimo skozi cedilo. Preostalo zelenjavo narežemo na enako velike kocke, česen pa stremo. Zelenjavne kocke pomešamo s pretlačenim paradižnikom in česnom. Dolijemo kokošjo juho ter začinimo s soljo in poprom.

3.

Zelenjavno juho nalijemo v dobro ohlajene globoke krožnike ali skledice, okrasimo z žlico kisle smetane in ponudimo z belim kruhom.

15