Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih beder s kožo in kostjo
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g črnih oliv
  • nekaj vejic origana
  • 200 g sira feta
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir po dolžini narežemo na dolge rezine, jih položimo v pekač in pokapamo s polovico oljčnega olja. Nanje položimo piščančja bedra, jih pokapamo s preostalim oljem in začinimo. Jed v pečici pečemo 30 minut.

2.

Dodamo češnjeve paradižnike, olive, osmukane listke origana, nadrobljen sir feta in vse pokapamo z rdečim vinskim kisom. Pekač vrnemo v pečico še za 25 do 30 minut, da se piščanec do konca speče in zlato obarva.

17