Mehiška paradižnikova solata pico de gallo
Klasična mehiška solata je odlična za fajite in priloga steakom z žara
Mehiška paradižnikova solata pico de gallo
Klasična mehiška solata je odlična za fajite in priloga steakom z žara
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2015
ČAS PRIPRAVE: 15 min + hlajenje
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 paradižniki
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica vloženih čilijev jalapeño
- 2 stroka česna
- šopek koriandra (ali peteršilja)
- sok 1 limete
- sol
- poper
Priprava
Paradižnik, čebulo in koriander (ali peteršilj) nasekljamo. Česen stremo, čili pa odcedimo in nasekljamo. Vse sestavine zmešamo v srednje veliki skledi in jih začinimo. Solato postavimo v hladilnik, da nekaj časa počiva. (Lahko jo pripravimo že en dan prej.) Približno 20 minut pred postrežbo solato vzamemo iz hladilnika, da se segreje na sobno temperaturo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.