Svatovske bezgove potičke
Svatovske bezgove potičke
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2012
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
testo
- 4 jajca
- 4 žlice gladke bele moke
- 2 žlici olja (lešnikovo, orehovo, oljčno ...)
- ščepec pecilnega praška
- sol
- voda ali mleko po potrebi
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- nekaj rezin sira in bezgovo cvetje za okras
Priprava
Kobule bezgovega cvetja previdno osmukamo. Cvetove zmešamo z jajci, moko, oljem, pecilnim praškom in soljo. Dodamo toliko vode ali mleka, da dosežemo gostoto kakor za frtaljo.
Testo vlijemo v ponev in spečemo, nato ga obrnemo, zapečemo še na zgornji strani in zvrnemo na krožnik. Z okroglim modelom izrežemo potičke. Nanje lahko položimo še po rezino sira in okrasimo z bezgovim cvetjem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.