Sestavine

  • 4 bučke
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja

nadev

  • 50 g belih krušnih drobtin
  • 50 g pinjol
  • 6 mladih čebulic
  • 1 strok česna
  • 6 na soncu sušenih paradižnikov v olju
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 25 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • mešana solata za prilogo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 220 °C. Bučke vzdolžno prepolovimo. Položimo jih v eni vrsti v nepregorno skledo s prerezano stranjo navzgor, premažemo z žličko olja in pečemo 20 minut.

2.

Mlado čebulo očistimo in narežemo na tenke rezine, česen olupimo in stremo. Paradižnik odcedimo, osušimo in malo narežemo. Vse sestavine za nadev zmešamo in začinimo s soljo in veliko črnega popra.

3.

Nadev razporedimo po delno pečenih bučkah in pokapljamo s preostalim oljčnim oljem. Nadevane bučke pečemo še 10 do 15 minut, da se zmehčajo, nadev pa postane hrustljav in zlato obarvan. Bučke postrežemo tople z mešano solato.

37