Priprava zeliščnih baget doma
piše: uredništvo
20piše: uredništvo
20O: Priprava tovrstnih baget je zelo preprosta. Za osnovo vzamemo testo, ki ga pripravimo tako, da iz kilograma moke zamesimo preprosto kvašeno testo za kruh z malo olja ali druge maščobe in z malo vode ali mleka. Testo pustimo nekaj časa vzhajati, nato ga razdelimo na štiri dele in oblikujemo v hlebčke. Medtem pripravimo različna zelišča, tako da jih operemo, drobno nasekljamo in posolimo. Vzhajane hlebčke razvaljamo, jih posujemo z zeliščno mešanico in testo zavijemo. Zvitke damo na pekač in jih raztegnemo do koncev pekača. Premažemo jih s stepenim jajcem in jih z nožem zarežemo. Štručke pustimo, da še malo vzhajajo, nato jih spečemo.
Namesto zeliščnih štručk lahko za spremembo pripravimo štručke s kakšnimi drugimi nadevi; uporabimo na kocke narezan ovčji sir, sesekljane suhe slive, paradižnikove kocke s sesekljano baziliko, mocarelo in parmezanom. Za nadev je primeren tudi kakšen drug sir, čebula, česen, olive, kapre … Tako se res lahko prilagodimo čisto vsaki osebni želji in pripravimo ne samo okusne, ampak tudi manj mastne bagete!
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.