Rezine pljučne pečenke z zelenjavo iz voka
Rezine pljučne pečenke z zelenjavo iz voka
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2011
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g pljučne pečenke
- sol
- poper
- 2 žlici olja za peko
- 4 žlice sojine omake
- 200 g bučk
- 200 g zelenih belušev
- 100 g korenja
- 50 g stročjega graha
- 150 g belih belušev
- 1 žlica sezamovih semen
- sol
- oljčno olje in maslo za peko
- nekaj kapljic sezamovega olja
Priprava
Pljučno pečenko narežemo najprej na rezine, nato pa na trakove ter začinimo s soljo in poprom.
Bučke operemo, očistimo in narežemo na koščke. Beluše in stroke stročjega graha razpolovimo. Korenček ostrgamo in narežemo na tanke rezine. Narezano zelenjavo v skledi pomešamo s sezamovimi semeni.
V voku segrejemo olje. Meso na hitro popražimo, zalijemo s sojino omako, preložimo v drugo posodo in na toplem prihranimo.
V voku sedaj segrejemo oljčno olje in malo masla. Dodamo zelenjavo in popražimo toliko, da je še čvrsta. Začinimo s soljo in sezamovim oljem. Dodamo meso skupaj s sokom od pečenja, zmešamo in po okusu še začinimo. Jed serviramo na krožnike in vroče ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.