Sestavine

  • 400 g testenin (svedrov)
  • 500 g špinačnih listov
  • 2 olupljena stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 200 g sira feta ali podobnega sira
  • 50 g pinjol
  • dober ščep muškatnega oreška
  • sol
  • poper
  • pest narezanih črnih oliv

Priprava

1.

Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Špinačo damo v cedilo in jo operemo. Zavremo zadostno količino vode in z njo počasi prelijemo špinačo, da ovene. Dobro odcedimo in špinačo sesekljamo v sekljalniku.

2.

Dodamo še česen, olje, polovico sira in skoraj vse pinjole. Sesekljamo v pesto, ki ga začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Zmešamo ga z vročimi odcejenimi testeninami, ki jih posujemo še z olivami in preostalim sirom ter pinjolami.

Nasvet

Pestu dodamo še več okusa, če predhodno v ponvi prepražimo pinjole do zlato rjave barve.

18