Sestavine

  • 300 g testenin (metuljčkov)
  • 3 žlice majoneze z manj maščobe
  • 1 zvrhana žlica polnozrnate gorčice
  • 1 žlička medu
  • 300 g kuhanega piščanca
  • 4 mlade čebulice
  • manjši šopek bazilike
  • 4 paradižniki
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Piščanca grobo narežemo. Čebulico očistimo in drobno narežemo. Baziliko operemo in liste grobo natrgamo. Paradižnik operemo, ga narežemo na četrtine in solimo.

2.

Testenine skuhamo v zadostni količini vrele osoljene vode. Nato jih odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. V veliki skledi zmešamo majonezo, gorčico in med. Mešanico razredčimo z malo vode, tako da dobimo tako tekoč preliv, kot je sladka smetana. Dodamo testenine, piščanca, čebulico, baziliko in paradižnik. Začinimo s soljo in poprom ter nežno premešamo.

Nasvet

 

Namesto mlade čebulice lahko uporabimo tudi polovico rdeče čebule, ki jo prav tako drobno narežemo. Če želimo, lahko uporabimo majonezo z običajnim odstotkom maščobe.

 

24