Drobnjakova skuta z bučnim oljem
Drobnjakova skuta z bučnim oljem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2014
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 250 g skute
- 1 dl kisle smetane
- 50 g narezanega drobnjaka
- 1 glavica ptujskega »lüka«
- 1 žlica bučnega olja
- mleta kumina
- sol
- mleti beli poper
Priprava
Skuto razmešamo (če je preveč zrnata, jo pretlačimo) in ji primešamo kislo smetano, da dobimo srednje gosto kremasto maso. Dodamo narezan drobnjak, nasekljan »lük«, kumino, žlico bučnega olja, solimo, popramo in dobro premešamo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.