Trinadstropni sendvički s kumaro in zelišči
S polnozrnatim kruhom
Trinadstropni sendvički s kumaro in zelišči
S polnozrnatim kruhom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2014
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: 12 sendvičkov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 tanko narezana majhna kumara
- 200 g kremnega sira
- ½ šopka fino nasekljane mete
- šopek narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- 9 tankih rezin polnozrnatega kruha
Priprava
Rezine kumare položimo na kuhinjski papir, da se posušijo. S paličnim mešalnikom ali v multipraktiku zmešamo sir, meto, malo soli in popra. Dodamo večino drobnjaka, nato pa z namazom namažemo 6 rezin kruha. Prihranimo 12 rezin kumar, preostale pa razdelimo po siru.
Na rezino kruha, namazanega z namazom in obloženega s kumaricami, položimo še en namazan in obložen kos kruha. To ponovimo še dvakrat, nalaganje pa končamo z nenamazanim kosom kruha. Z ostrim nožem odrežemo skorjice, nato sendviče razrežemo na 4 kvadrate. Vsak sendviček obložimo z rezino kumare, posujemo še s preostalim drobnjakom in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.