Sestavine

biskvit

  • 2 jajci
  • 1 skodelica (2,5 dl) sladkorja
  • 1 skodelica pšeničnega zdroba
  • 1 skodelica mletih orehov
  • 1 skodelica mleka
  • 2 žlici moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 2 jabolki

obliv

  • 200 g mlečne čokolade
  • 50 g masla
  • pekač velikosti 21 x 24 cm

Priprava

1.

V skledo ubij jajci, dodaj skodelico sladkorja in sestavine penasto zmešaj z ročnim mešalnikom. Dodaj mlete orehe, mleko, moko, vaniljev sladkor, pecilni prašek in zdrob. Vse skupaj ponovno zmešaj z mešalnikom.

2.

Jabolki olupi in grobo naribaj (pazi na prste!) ter dodaj k pripravljeni masi. Naribani jabolki v maso vmešaj s kuhalnico.

3.

Pečico segrej na 200 °C. Pekač velikosti približno 21 x 24 cm obloži s papirjem za peko. Nanj vlij pripravljeno mešanico in površino zravnaj z lopatico ali žlico. Biskvit prestavi v ogreto pečico in peci 15 do 20 minut.

4.

Medtem pripravi čokoladni obliv. Čokolado razlomi v lonček, jo počasi segrej, da se stopi, in vmešaj še maslo. Ko je kolač pečen, ga previdno vzemi iz pečice in prelij s stopljeno čokolado. Kolač naj se ohladi, nato ga razreži na kocke.

64