Sestavine

  • 1 limona
  • 2 manjši očiščeni postrvi
  • šopek timijana
  • 1 sesekljan strok česna
  • 4 rezine pancete
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 100 g stročjega fižola
  • 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 220 °C. Polovico limone narežemo na 4 tanke rezine, iz druge polovice iztisnemo sok. Vsako ribo na eni strani trikrat zarežemo, položimo na pekač tako, da je zarezana stran zgoraj in jo zunaj in znotraj rahlo začinimo s soljo in poprom. V trebušno votlino položimo vejice timijana, malo česna in rezino limone. Preostali timijan položimo na površino ribe, in ga pokrijemo z rezino limone. Tako pripravljeno ribo ovijemo v panceto, tako da pritrdimo timijan in limono. Enako pripravimo drugo ribo, pokapljamo ju z žlico olja in pečemo 20 minut.

2.

Medtem ko se riba peče, v slanem kropu kuhamo 5 do 6 minut stročji fižol, da ostane še čvrst. Odcedimo ga, začinimo z limonovim sokom, oljčnim oljem in mandlji. Na krožnik položimo ribo s stročjim fižolom in postrežemo.

20